Web-sovellusten asentaminen Installatron -ohjelmalla

Netfactory

Installatron ohjelmalla voit asentaa nopeasti kaikki suosituimmat ilmaiset web-sovellukset, blogi ja kotisivualustat esim. Wordpress, Joomla Drupal, sekä verkkokaupat kuten Magento ja PrestaShop. Sovelluksen käyttäminen onnistuu helppokäyttöisen web-käyttöliittymän kautta, eikä sinun tarvitse siirtää tiedostoja FTP:llä tai luoda tietokantoja itse.

Kirjaudu omaan cPanel hallintapaneeliisi selaimella osoitteessa: verkkotunnus/cpanel (korvaa sana "verkkotunnus" tilaamallasi verkkotunnuksella.) Huom. Hallintapaneelin käyttäjätunnus ja salasana on erikseen ilmoitettu toimitusvahvistuksen yhteydessä, ne eivät ole samat kuin sähköpostin käyttäjätunnus ja salasana.

Valitse hallintapaneelista "Installatron application installer"

Esimerkki: Wordpress blogialustan asentaminen.

Kirjoita hakusana "wordpress" kenttään "etsi ohjelmaa".

Valitse "asenna tämä sovellus".

Mikäli sinulla on useita verkkotunnuksia, valitse haluamasi verkkotunnus listalta. Listalla näkyvät myös mahdolliset alidomainit.

Jos haluat, että web-sovellus asennetaan omaan hakemistoonsa, eikä sivuston juureen, esimerkiksi "wordpress" alikansioon, kirjoita polun nimi tähän (kenoviivaa ei tarvitse lisätä alkuun). Tällöin sovellus tulee käyttöön osoitteessa joka voi olla esim. http://www.omayritys.xy/wordpress/

Mikäli haluat asentaa vanhemman version Wordpress sovelluksesta, voit valita sen listalta. Huom. mahdollisten tietoturva-aukkojen vuoksi vanhempien versioiden asentaminen ei ole suositeltavaa. Voit myös valita Wordpressin käyttämän kielen, sitä voi myös muokata myöhemmin sovelluksen omista asetuksista.

Sinun tulee hyväksyä Wordpress EULA (end-user license agreement) eli käyttöehdot ennen asennuksen aloittamista.

Syötä Wordpress sovelluksen ylläpitämiseen luotavan tunnuksen nimi ja salasana. Ylläpitäjän salasana on erityisen tärkeä sivuston tietoturvan kannalta, joten on suositeltavaa että se on vähintään 8 merkkiä pitkä, sisältää sekä isoja että pieniä kirjaimia, sekä numeroita. Tallenna salasana itsellesi turvalliseen paikkaan. Tiedot myös lähetetään sähköpostiosoitteeseen jonka syötät "admin-sähköposti" kenttään.

Mikäli et halua muuttaa muita asetuksia, paina lopuksi "asenna".

Wordpress:n hallitsemiseen käytettävä osoite tulee näkyviin asennuksen jälkeisellä sivulla, ja se myös lähetetään sähköpostiisi.