Uuden MySQL tietokannan lisääminen

Kirjaudu omaan cPanel hallintapaneeliisi selaimella osoitteessa: verkkotunnus/cpanel (korvaa sana "verkkotunnus" tilaamallasi verkkotunnuksella.) Huom. Hallintapaneelin käyttäjätunnus ja salasana on erikseen ilmoitettu toimitusvahvistuksen yhteydessä, ne eivät ole samat kuin sähköpostin käyttäjätunnus ja salasana.

Valitse hallintapaneelissa "Ohjattu MySQL-toiminto" (engl. "MySQL database wizard").

Kirjoita haluamasi tietokannan nimi kenttään (käytä nimessä vain kirjaimia ja numeroita, ei erikoismerkkejä).

Kirjoita tietokantaa varten luotavalle käyttäjälle nimi sekä valitse salasana. Salasanan minimipituus on 5 merkkiä, siinä suositellaan käytettävän myös isoja kirjaimia sekä numeroita. Huom. tallenna salasana itsellesi turvalliseen paikkaan.

Valitse MySQL käyttäjälle annettavat oikeudet tietokantaan. Web-sovelluksesi tietoturvan kannalta on parasta, että lisäät oikeudet vain niihin komentoihin, jota käyttämäsi sovellus tarvitsee. Mikäli et tiedä mitä niistä tulet tarvitsemaan, valitse "ALL PRIVILEGES" ja klikkaa "seuraava".

MySQL tietokanta ja siihen liittyvä käyttäjätunnus on nyt luotu onnistuneesti.