Mac: Kotisivujen siirtäminen Cyberduck ohjelmalla

Netfactory

Lataa ja asenna Mac-tietokoneellesi Cyberduck FTP-ohjelma osoitteesta http://cyberduck.io/

Kotisivujen siirtoon tarvitset FTP-käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotka eivät ole samat kuin hallintapaneelin tai sähköpostin salasanat. FTP-käyttäjätunnus on erikseen ilmoitettu toimitusvahvistuksen yhteydessä.

Kun asennus on valmis, mene "bookmarks" välilehdelle ja valitse hiiren oikealla painikkeella (tai ctrl+click) "new bookmark".

Vaihda "FTP-SSL (explicit AUTH TLS)" tila päälle.

Syötä kirjanmerkille nimi "nickname" kohtaan, esim. omayritys.xy.

Syötä palvelimen nimi ftp.omayritys.xy (korvaa "omayritys.xy" omalla verkkotunnuksellasi).

Syötä FTP-käyttäjätunnus kohtaan "username" (käyttäjätunnus on muodossa "web@omayritys.xy").

Kun olet syöttänyt nämä tiedot, voit sulkea kirjainmerkin muokkausikkunan vasemmasta yläkulmasta.

Tuplaklikkaa kirjanmerkkiä avataksesi yhteyden palvelimelle.

Syötä FTP-salasana "password" kenttään, valitse vasemmasta alakulmasta "add to keychain" ja klikkaa "login".

Cyberduck antaa ilmoituksen palvelimen salausvarmenteen luottamisesta. Tämä johtuu siitä että varmenteessa oleva palvelimen nimi ei vastaa nimeä ftp.omayritys.xy, mutta sen voi huoletta hyväksyä. Klikkaa "show certificate".

Rastita kohta "Always trust cp(xx).netfactory.fi when connecting to ftp.omayritys.xy" ja valitse "continue".

Kun yhteys on muodostunut palvelimelle, valitse hiiren oikealla painikkeella (tai ctrl+click) "upload" ja siirrä haluamasi tiedostot palvelimelle. Jos kirjauduit palvelimelle FTP-tunnuksella joka on muodossa "web@omayritys.xy", tunnuksen kotihakemisto / on "public_html" jolloin siihen siirretyt tiedostot näkyvät suoraan web-sivuilla.