Kotisivukone (RVSiteBuilder)

Netfactory

Netfactory tarjoaa asiakkailleen kotisivukoneen, jonka avulla voit helposti rakentaa näyttävän sivuston yrityksellesi. Voit valita sivuston graafisen ulkoasun pohjan lukuisista valmiista vaihtoehdoista.

Tämä ohje kattaa vain perusasiat päästäksesi alkuun. Yksityiskohtaisia ohjeita löydät esimerkiksi RVSiteBuilder sovelluksen kotisivuilta: http://support.rvsitebuilder.com/index.php?x&mod_id=2&root&page=tutorial

Kirjaudu omaan cPanel hallintapaneeliisi selaimella osoitteessa: verkkotunnus/cpanel (korvaa sana "verkkotunnus" tilaamallasi verkkotunnuksella.) Huom. Hallintapaneelin käyttäjätunnus ja salasana on erikseen ilmoitettu toimitusvahvistuksen yhteydessä, ne eivät ole samat kuin sähköpostin käyttäjätunnus ja salasana.

Valitse hallintapaneelissa "RVSiteBuilder".

Aloita uusi sivuprojekti painamalla "create a project." Ennen tätä voit vaihtaa kotisivukoneen käyttöliittymän suomeksi valitsemalla "interface language" listalta "finnish".

Syötä projektille nimi, se ei tule näkyviin sivustolle, ainoastaan kotisivukoneeseen, mikäli rakennat useita sivustoja. Yrityksen nimi ja tunnuslause tulevat näkyviin sivustolle.

On suositeltavaa valita "mobile compatible website", jolloin sivusto toimii suoraan myös mobiililaitteilla selatessa. Tämä rajoittaa vanhempien RVSiteBuilder sivupohjien käyttöä, mutta mobiiliyhteensopivia sivupohjia on silti runsaasti valittavissa.

Valitse toimialaasi lähinnä oleva "category list" listalta, jolloin vain siihen liittyvät sivupohjat näytetään seuraavalla sivulla. Valintaa voi muuttaa jälkeenpäin.

"Web page list" sisältää valmiit sivut yleisimmille alasivuille jotka luodaan automaattisesti, niitä voi lisätä ja poistaa jälkeenpäin.

Lopuksi paina "tallenna".

Vaihe 1 on sivupohjan valitseminen. Pohjia on suuri määrä joten ne on järjestetty aihealueittain, voit valita niiden välillä valitsemalla "luokka" listan. Mikäli valitsit edellisessä vaiheessa mobiiliyhteensopivan sivuston, voit käyttää ainoastaan sivupohjia joiden vasemmassa yläkulmassa on keltainen mobiililaitteiden symboli.

Vaihe 2 on sivuston ulkoasuun ja väreihin liittyvät valinnat. Muokataksesi sivujen sisältöä, siirry vaiheeseen 3 sivun yläreunan palkista.

Valitse muokattava sivu ja valitse kynä-symboli muokataksesi sisältöä. Editori aukeaa uuteen selainikkunaan, mikäli sinulla on ns. popup-esto selaimessasi, sinun tulee ensin sallia se.

Mikäli haluat poistaa alasivun, valitse oikeassa reunassa oleva "X" symboli alasivun kohdalta.

Mikäli sivulla on yhteydenotto-lomake, näet vaiheessa 3 seuraavan ilmoituksen. Sinun tulee käydä syöttämässä sähköposti-osoite jonne haluat lomakkeen lähettävän postia. Valitse "click here to update your information".

Mikäli haluat poistaa yhteydenotto-lomakkeesta esim. puhelinnumero -kentän, voit tehdä sen valitsemalla "X" symbolin kentän kohdalla. Syöttääksesi haluamasi sähköpostiosoitteen lomaketta varten, mene "email setup" sivulle.

Kirjoita sähköpostiosoite johon lomake lähettää postia, kenttään "contact email address". Voit vaihtaa viestin otsikon "subject" kenttään. "Thank you message" on kiitosviesti, joka näytetään kotisivuilla kun vierailija on täyttänyt lomakkeen. Valitse lopuksi "save" tallentaaksesi valinnat.

Kun olet muokannut kaikki alasivut ja sivustosi on valmis julkaistavaksi, valitse sivun oikeasta yläreunasta "julkaise".

Mikäli sinulla on useita verkkotunnuksia, valitse listalta verkkotunnus jonne haluat kotisivun julkaistavaksi. Valitse lopuksi "julkaise".